mysigaste söndagen

nu sitter jag här tillsammans med älskling. det är mysigt för han har pussat ihjäl mig. . han sitter och pussar mig just nu när jag skriver, hihi!
jag älskar dig mer än alla ord i världen kan beskriva <3 du är min stora kärlek här i livet. .
25 augusti - 06

bästa lördagen

nu sitter jag hemma hos världens bästa josefine. vi ska snart åka in till stan och käka, mysigt!
ska sova här och imorgon ska jag till bobbi älskling.
det här är världens bästa lördag med världens bästa vän
<3
ha det bra, vi hörs / A


mysig kväll

tack för en mysig fredagkväll.
imorgon åker jag till min bästa josefine.
helgen blir bra! nu ska jag kolla på någon mysig film.
sov gott alla / A


till lovisa

nu drar jag och frida över till lovisa, mys!
skriver när jag kommer hem.
trevlig fredag / A


chai latte

här kommer ett recept på världens godaste. .
CHAI LATTE

Ingredienser 1 kopp
2 dl vatten
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 bit kanelstång
4 stycken kardemummakärnor
1-2 tsk svart te
1 dl mjölk
2 tsk råsocker eller strösocker


gör så här:
Sjud vattnet och kryddorna i en kastrull med lock under cirka 5 minuter. Tillsätt sedan teet och låt det dra ytterligare fem minuter. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tills den börjar ryka. Vispa mjölken till ett mjukt skum. Sila teet och häll det i ett glas. Smaksätt det sedan med sockret och häll på mjölken. Skeda till sist mjölkskummet ovanpå.

amanda <3 chai latte = sant
PUSS & GODNATT
skriver imorgon / A

älskar bobbi


pluggandet tar kål på mig

nu har jag verkligen kommit på hur mycket jag hatar historia. det är inte intressant för fem öre. sitter och har äntligen blivit klar med min kvarlevauppgift, nu har jag bara jävla rollpersonen kvar. sen måste jag göra bilden. usch det känns som jag stressar ihjäl mig, jag hatar att vara stressad!
nu måste jag fortsätta. vi kanske hörs senare, annars skriver jag imorgon / A


plugg

hade mitt historiaprov idag, faktiskt så gick det bra. jag är stolt att jag pluggade så mycket så jag verkligen kunde det. hade utvecklingssamtal idag också och det gick bra.
det känns så himla bra med stylist, jag får göra det jag älskar så mycket. SMINKA! jag har ett mål och en dröm och den ska jag uppfylla. . längtar till tvåan då vi får jobba mer med sminkningar och naglar. sen när jag äntligen tar studenten är jag klar nagelteknolog och troligtvis makeup-artist. den dagen längtar jag till. .  sen får jag jobba med det jag älskar varje dag. shit vilket liv!
nu måste jag skriva på mina historiainlämningar och fortsätta läsa min engelskabok. på fredag är det sminkning och det ska bli så kul. jag längtar sjukt mycket till helgen också!

vi hörs senare / A


hjärtan

här kommer lite bilder på mina hjärtan
<3
















jag älskar er / A


jag är trött på alla måsten

nu har jag och frida varit ute och gått. skönt det, för huvudvärken släppte lite iallafall. .
har precis sett halv åtta hos mig, och det är ju så jävla bra! lätt mitt nya favoritprogram.
måste ta och läsa min engelskabok som ska vara utläst till på torsdag och skriva på mina historiainlämningar som ska in på fredag. måste rita klart mina skisser på kläderna i bilden också. . åh alla dessa måsten! jag blir så himla trött på alla måsten. just nu så behöver jag jullov, men det är bara sjutton skoldagar kvar, och jag ska kämpa mig igenom dom. hur tungt det än kommer bli. sen blir det jullov och då får man umgås med alla man tycker om, det blir julafton och jag får åka till idre med josefine.
måste ta tag i lite andra problem imorgon också. .

bobbi och alla vänner, jag vill bara att ni ska veta hur mycket ni betyder för mig <3
ha det bra så länge, vi hörs / A


tisdag

hjälp nu är jag helt slut. har pluggat hela dagen idag. . 
ska snart ut och andas in lite frisk luft. jag och frida ska ut och gå en liten promenad. jag ska lägga mig på marken och göra snöänglar!
jag saknar bobbi, jag vill att det ska vara söndag nu.
på fredag ska jag och frida till lovisa, det blir mysigt. och på lördag ska jag sova hos min bästa josefine, gud vad jag saknar dig gumman. du är den bästa, du kommer alltid vara den bästa för mig! och på söndag får jag träffa min älskling. sen på måndag kommer lillebror hem, det längtar jag också till.
vi hörs senare / A


söndag

kvällen igår tillsammans med bobbi, natha och emil var riktigt mysig! vi lagade kyckling och pommes, åt marängswiss och spelade spel. konstigt hur jag och bobbi alltid kan förlora?!
idag har vi bara varit på stan och druckit chailatte på expressohouse. ska och kolla när lillebror spelar innebandymatch lite senare. och imorgon måste jag verkligen plugga på mitt historiaprov, och börja skriva på historiainlämningarna.. suck för skolan! just nu vill jag bara jullov, julafton och snö.
vi hörs senare! / A


lördag

snart drar jag och bobbi över till nathalie och emil. det blir en mysig kväll!
frida var här förut, vi myste med film och skumtomtar. hon är världens bästa <3
PUSS / A


premiären av twilight

jag och julia var på premiären av twilight. och jag säger bara shit vilken film alltså! den är helt otrolig. det går inte att förstå hur bra den är förrän man själv sett den. jag blev besatt av filmen, så sjukt bra och underbar. den måste bara ses om. . SE DEN! tack för en super mysig kväll tillsammans med dig gumman. i love u <3
har även kollat idol, kevin och robin är en kategori för sig. så jävla bra! och föressten så har jag äntligen hittat mina älskade cheap monday jeans, gladast är jag. så jag köpte dom förut! nu är jag helt pank och väntar på nästa studiebidrag så jag kan börja köpa julklappar. PUSS PÅ DENNA FREDAG! / A


<3

ååh vad härligt att börja fredagen med en sovmorgon! det behövdes. 
nu ska jag snart göra mig iordning och fixa lite, sen blir det bio med bästa julia. ikväll ska jag och mamma mysa. det blir idol och jag hoppas kunna tjata till mig sushi också.

sitter och kollar på massa gamla bilder. självklart hittade jag bilderna från barcas klassresa
fy fan vad jag saknar er. .
/ A










har haft så mycket roligt med er, glömmer aldrig den tiden.
<3


godnatt

nu ska jag lägga mig under mitt mysiga täcke och kolla på någon mysig film. man måste få mysa ner sig i massor när det är den här årstiden. nu väntar jag bara på att snön ska komma för att stanna. amanda <3 vinter = sant! vi hörs imorgon. godnatt! / A




garv, haha

haha måste berätta en jävligt rolig sak som hände igår. jag och mamma åkte in till stan när vi hade lämnat av oliver vid dansen. jag hade på mig min nya jacka, så jag blir stor som en michelingubbe.. vi körde in i parkeringshuset och ställde oss på en parkeringsplast. sen när jag ska gå ut ur bilen så kommer jag inte ut, för jackan är för tjock och vi stod så tätt parkerad med den andra bilen, så mamma fick backa ut igen så jag fick gå ut! haha det var så jävla roligt, mamma och jag höll på att dö av garv! aja ville bara säga det och att jackan är skit snygg! / A



en mysig torsdag

nu är den här veckan avklarad i skolan. mycket skönt! fikade med anna och julia efter skolan, dom två mysigaste tjejerna i världen! sen var jag på körskolan och körde. ska göra halkan den 17 februari och sen köra upp. . KÖRKORT! haha den dagen längtar jag efter. imorgon ska jag och julia på twilight, ska bli super mysigt. på lördag får jag äntligen träffa frida, bobbi, natha och emil! det blir världens bästa dag, får träffa alla mina favoriter.
just nu sitter jag och kollar på ett par uggs, ska beställa ett par från brandos.se, uggs är verkligen ett av vinterns måsten! och idag fick jag använda min nya vinterjacka som är mysig.. jätte mysig! ikväll ska jag, mamma och lillebror bada bubbelbad och basta. senare ska jag se du är vad du äter, så jag får se vad jag gör för fel, haha. imorse tipsade therese mig om vart jag kan hitta mina älskade chep monday jeans. jag är glad glad glad.
saknar bobbi <3 vi hörs senare! återkommer ikväll / A

                                  här kommer en bild på mina uggs


mys med frida

hej alla människor! nu har jag precis kommit hem från stan. först fikade jag och frida på expressohouse med scones och chailatte och sen myste vi vidare på stan. jag köpte en vinterjacka som jag trivs så bra med! det är en marinblå dunjacka från bikbok. köpte ett par nya leggins också. nu måste jag tyvärr plugga.. men jag är iallafall lycklig för det snöar! återkommer senare / A

jag bjuder på dagens outfit



plugg. . .

idag är det studiedag och jag har ägnat all min tid åt plugg. just för tillfället är jag ganska tom på ord. kanske är det för att jag skrivit ner alla ord på papper idag när jag pluggat svenska. . jag måste försöka få ordning på min design på bloggen, men det tar sin lilla tid och just nu orkar jag inte lägga någon energi på det! nu måste jag plugga vidare. . suck! vi hörs senare. / A

ni betyder för mig. . .

tack alla underbara vänner, min familj och bobbi för ert stöd. det betyder verkligen oerhört mycket för mig att veta att ni finns vid min sida. . jag lovar er, att när ni behöver mig, då ska jag finnas där för er. dag som natt!
det ska bli riktigt skönt med den här veckan, det behövs verkligen. är ledig imorgon och onsdag, på torsdag slutar jag vid tolv och fredag är jag ledig, halleluja! men har massor att plugga tyvärr. . engelskaboken ska vara utläst till på torsdag och bilden ska också in på torsdag. nästa vecka har jag historiaprov och två historiainlämningar. men man ska inte klaga, det finns faktiskt barn som inte ens får tillgång att börja skolan.
på onsdag ska jag och frida till stan och kika runt. jag måste hitta en ny vinterjacka och ett par jeans. sen måste jag spara mina pengar så jag kan köpa julklappar till mina nära och kära! hoppas även på en chailatte på onsdag. . på fredag ska jag på bio med julia och förhoppningsvis anna och se twilight. det ska bli så myspys! lördag ska jag och frida och kolla på bobbis hockeymatch och senare på kvällen ska jag & bobbi träffa nathalie och emil, ska bli mycket trevligt! jag älskar min sis. snart är äntligen vårat badrum klart också, ska bli så skönt att få tillbaka dushen. mamma och jag har slitit med att sätta ihop alla saker, eller mest mamma. hon är duktig hon! man får väl även passa på att gratulera zlatan som blev historisk ikväll. det är grymt! funderar på att fråga elina om hon kan fixa mitt hår, jag vet att hon är så himla duktig! det skulle vara toppen.
ni betyder så himla mycket för mig, ni vet vilka ni är. all kärlek till er, jag älskar er  / A

jag behöver dig. . .

du skulle verkligen hjälpa mig igenom det här. .  hänvisar till mitt tidigare inlägg idag/ A


jag blottar mig själv. . .

känner bara för att slänga alla jävla skolböcker åt helvete, vill aldrig mer se dom! jag sätter mig verkligen ner och försöker plugga, men det går inte. huvudet låser sig på mig. kan inte sluta tänka på allt annat som flyger runt i mitt huvud just nu. är rädd, så jävla rädd. ringde nyss BRIS-barnens rätt i samhället, och jag grät! alla människor som läser det här, det är absolut inget fel att visa att man är ledsen eller rädd. vi människor finns där för att stötta varandra. det är så jävla mycket som hänt den senaste månaden.. jag, amanda engman har drabbats av panikångest. trodde aldrig man kunde må såhär dålig, men nu är det uppenbart, det kan man göra. jag lättar hela mitt hjärta som skriver det här nu. men det är min blogg och jag vet inte vart annars jag ska få ut mina tankar och känslor. . för lite mer än en månad sedan var jag hos läkaren och skulle ta ett alldeles vanligt järnprov. läkaren gör en rutinundersökning innan provet ska tas och upptäcker ett blåsljud på mitt hjärta, något jag aldrig tidigare haft. han kör in en EKG-maskin och sätter över bröst och hjärta på mig. jag blir ställd på väntlistan upp till sjukhuset för att göra ett ultraljud vilket jag inte fått göra än. men det här läkarbesöket har resulterat i att jag drabbats av panikångestattacker och dödsångest. jag förstår att det är svårt för er som aldrig upplevt det själva att förstå, men döm inte dom människor som har det och som söker hjälp hos vänner och familj för stöd! för när man väl drabbats kan jag säga att det skrämmer skiten ur en. jag är rädd varje liten jävla minut jag är vaken och på kvällen när jag lägger mig är jag rädd att aldrig vakna igen... är rädd att aldrig få uppleva livet som vuxen. jag vill ha barn, jag vill arbeta som makeup-artist, jag vill skaffa och bo i en egen lägenhet. jag har så många drömmar! jag måste få hjälp med det här och det är snabbt, för jag orkar inte må så här längre. . med gråt i halsen och tårfyllda ögon / A
för er som inte vet vad det är eller vill veta mer http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=26859&PreView= det är läsvärt!

en vacker betydelse. . .

Maior e longinquo reverentia- på avstånd är allt vackert
ett latinskt ordspråk som snart sitter på mig
enkelt, vackert och har sån betydelse för mig / A


söndag. . .

känns som denna dag har varit en evighet, den känns så himla lång. har inte gjort ett dugg vettigt förutom att kolla alla repriser som går att kolla på! toppen amanda. just nu sitter jag och halvtittar på ensam mamma söker, men tycker det är ett så lustigt program. man kan ju inte bli kär på beställning liksom? och hålla på att tävla mot massa med andra, nae det är inte min grej riktigt.. håller på att ladda ner lite filmer också, filmer jag såg som liten. fan vad jag saknar att vara liten, allt var så mycket lättare då. man hade inga bekymmer och inga krav att leva upp till och inte heller kände man pressen av att vara perfekt. det här jävla samhället håller på att knäcka mig, allt ska vara så perfekt. från en själv till arbetet och vart man bor osv osv. statusen vi får i andra människors ögon helt enkelt. det är ren bullshit enligt mig, är så trött på det! själv känner jag att jag inte vill vara perfekt, jag vill inte vara hon som kan allt, som är bäst i vad hon än gör. jag vill lära mig nya saker och utvecklas. en skön känsla som jag får det är att jag känner mig bra i mina vänners ögon, tillsammans med dom behöver jag aldrig vara någon annan än den jag egentligen är. vi skrattar, pratar och har det bara så jävla kul tillsammans. det är en sak som är ovärdelig för mig. vänner behöver man alltid, och gode gud den som försöker ändra på det. mina vänner är dom bästa, jag skulle aldrig byta ut er mot något i världen! <3
jag brukar alltid ha största ångesten på söndagar, men just nu känns det ganska okej faktiskt. veckan som kommer blir nog inte så jobbig. imorgon slutar jag redan vid halv elva och på tisdag & onsdag har jag studiedag. på onsdag ska jag och frida mysa tillsammans på stan.. i love that beautiful girl! på torsdag slutar jag vid tolv och på fredag börjar jag kvart över tolv och sen är det fredag igen och en ny helg väntar. aaaw det låter ganska skönt om jag tänker efter, och så får jag träffa min anna imorgon som äntligen är tillbaka från berlin. en sak däremot som är jobbigt just för stunden är att vi håller på att göra om i vårat badrum, vilket betyder att vi inte har någon dush. . och om ni tänker att jag inte dushar så kan jag säga att jag gör det, men ute i ett annat hus. när dushen kommer så ska jag vara så tacksam. men snyggt blir det, och det är huvudsaken! snart är det dags att börja tänka ut vad man önskar sig i julklapp och skriva önskelista till tomten, haha ja jag gör det fortfarande. fast kanske inte till tomten. och tänk vad underbart när snön faller ner från himlen och man får gå och handla julklappar till nära och kära. åh vad jag längtar till julen och snön! som alla vet så är vintern min favorit och det är då jag mår som allra bäst. med snön kommer lyckan för mig! har hittat en jätte fin SVEA mössa som jag ska beställa. det kommer en liten bild på den. nu ska jag ta och göra mig en stor kopp varmt grönt te /

zZzZ. . .

nu blir det chilla järnet med lilla jönssonligan och cornflakeskuppen! kalla mig dum i huvudet om ni vill. .
puss på denna natt, vi hörs imorgon! / A

lördagnatt. . .

har precis kommit hem från min underbara bästa vän frida efter en super mysig kväll. först blev det tacos, sen fixade jag hennes naglar och sist såg vi stjärnor på is & lite annat skit som gick på tv. har haft en toppen kväll helt enkelt. snart ska jag få använda min dyra nattcremé som jag köpte idag, och gode gud om den inte är bra! då har jag slösat såå mycket pengar. .  så det är bäst för mig att den är väldigt bra, haha!
jag är sugen på en chailatte och väldigt trött! trevlig lördagnatt alla / A


mys lördag. . .

har precis kommit hem från stan, jag och frida var på feelgood och lyssnade på en föreläsning om hudvård och makeup. hur kul som helst! efter det drog vi en sväng till expressohouse tillsammans med lovisa och käkade scones. mys mys! har druckit en stor chailatte oxå, mums. . jag har även gjort av med massa pengar idag, köpte en nattcremé för 314 spänn.. men snart kommer nästa studiebidrag och jag är faktiskt värd att skämma bort mig själv. skriver mer senare. / A

godnatt. . .

kom nyss hem från pia. där var det mysigt med väldans god mat! kollade på idol och stackars robin som åkte ut. nu är det faktiskt johan som är sämst av alla. förlåt mjölby och östergötland men det är faktiskt sant.. jag behöver en ny ipren känner jag. usch om jag blir sjuk!
jag vill aldrig att fredagen ska ta slut, då blir det bara mindre och mindre helg kvar. helg är det bästa. . sitter och funderar på att färga mitt hår brunt, men nae? jag kanske trots allt trivs och passar bäst i mitt blonda hår, eller vad tkr ni?! nu ska jag snart krypa ner under mitt varma täcke och med en massa kuddar i sängen och kolla på nån riktigt mysig film. det får man unna sig en fredag, fast det gör ju jag nästan varje kväll, haha.
godnatt / A


fredag. . .

nu är det äntligen helg och jag har tagit mig igenom veckan. . visst har det varit tufft, jag skulle ljuga om jag sa annat. skolan idag var iallafall väldigt kul, sandra sminkade mig och det vart så snyggt! bild kommer när jag fått tag på bilden.
skulle träffat nathalie idag, men tydligen blev hon sjuk vilket var synd eftersom jag saknar dig! ska jag vara ärlig så mår jag inte heller toppen, när jag kom hem skakade jag i hela kroppen och somnade på soffan. nu har jag precis tagit en ipren och väntar på att känna mig piggare. nu väntar man bara på magsjuka också så är hela vinterepedemin avklarad för det här året. .  nej usch skona mig från magsjuka! imorgon ska jag och frida till feelgood och lyssna på en föreläsning om hudvård & smink! kul, hoppas bara jag mår bättre! shit just nu sitter jag och lyssnar på en så bra låt not ready to make nice - dixie chicks. jag saknar anna som är i berlin och imorgon kommer bobbi hit efter sin hockeymatch, mys. nästa vecka är det studiedag tisdag & onsdag och jag kan säga att det verkligen behövs. tänkte även lägga ut lite färgtips på ögonskuggor till din egen ögonfärg för att du ska kunna framhäva färgen i dina ögon maximalt.
blå ögon- koppar, rostfärger, rödbrun och aprikos
gröna ögon- rosa, bordewa och lila
svartbruna (kalla)- lila, rosa, blågrön, grått och kall brun
brunröda (hasselnöt)- limegrön, rödbrun, koppar, guld och rost

hoppas ni gillar det! mer sminktips kommer med tiden. trevlig helg / A


sängdags snart. . .

har precis kommit hem från träningen och hunnit med att kolla på du är vad du äter, snacka om att jag får dåligt samvete för allt skit jag äter. från och med nu ska jag vara den nyttiga amanda, nej nu lovade jag för mycket för imorgon är det fredag och det betyder godis!
ska träffa bästa nathalie imorgon. det blir en härlig fredag & det är även imorgon designen på min blogg ska fixas! det blir toppen. jag måste även passa på att klaga lite nu när jag ändå är i farten, man eller åtminstonde jag får jävligt ont i ryggen av att stå och tvätta mina makeup penslar, nu har ja jag fått säga det och det känns genast mycket bättre, haha!
nu ska jag ta & chilla med någon mysig film i sängen, kanske blir det pippi långstrump. . . / A


torsdag. . .

nu är torsdagen avklarad i skolan, det är så skönt att det bara är fredag kvar. imorgon ska vi sminka, fast jag ska bli sminkad. . inte alls lika roligt! men hoppas iallafall på att bli sminkad med lite mysiga färger som kan pigga upp en i den här dystra årstiden. inte konstigt att så många människor blir deprimerade i det här vädret.. eller? jag vill ha snö snö snö för det är det mysigaste som finns. och då får man ha stora snygga stickade tröjor & stövlar på sig. föressten så behöver jag en ny väst, någon som sett en snygg nånstans? ikväll ska jag och träna med mina tjejer som är helt underbara och när jag kommer hem ska jag och mami skruva ihop vår nya badrumsinredning. hur ska det gå med två inte allt för händiga människor. . haha det återstår att se! jag skriver mer ikväll för nu måste jag ta tag i att tvätta mina penslar / A  

texas. . .

denna lilla varelse är min dröm
TEXAS
jag vet redan att du ska heta det

detta är den bästa presenten någon skulle kunna ge mig. . .  / A


musiken. . .

du är musiken i mig. .
när jag sjunger känner jag mig som den mest levande människan i världen, det är en cool känsla! / A 


lilla mej. . .

stå ut med min design, den fixar sig snart.


den här veckan har varit otroligt välbehövlig. alla mattelektioner har varit inställda & vi har fått sluta tidigt! idag gick jag hem vid elva. halleluja för det. vi hade en föreläsare från LORÈAL som föreläste om olika hår&styling produkter. jag ska ta och berätta för dom som inte känner mig att jag går första året på Anders Ljungstedts gymnasium och läser till stylist. på min blogg kommer jag därför att skriva om olika trender inom makeup & färger så fort jag vet nått nytt. viktiga färger för mig på hösten och vintern är rostiga färger. älskar allt från brunt till guld och allt därimellan. och självklart har jag inhandlat ett par olika lila ögonskuggor, lila är chicht och passar väldigt bra att lysa upp denna mörka men otroligt mysiga årstid med, nu väntar jag bara på att snön ska komma. kan även passa på att säga att jag brinner för att bli makeup-artist, det är skönt att redan veta vad man vill! vet så många som inte har någon aning om vad dom vill göra i framtiden och snart är det dags att välja. det är snart dags för körkort & för att fylla 18. tänk alla måsten man ställs för med åren. måsten på att alltid vara perfekt, men ingen människa är faktiskt perfekt så därför har jag släppt den tanken på mig själv för längesen.
och föressten har frida tagit ut sin tandställning idag, är så glad för din skull. jag vill också säga grattis till sandra som fick sin lilla kevin den 30 oktober. sen vill jag bara påminna alla mina underbara vänner, min pojkvän & min familj att jag älskar er. vad vore jag utan er egentligen? / A


ÄNTLIGEN

nu har jag äntligen tagit tag i det här med blogg. det ska bli kul!
ska bara försöka fatta hur man designar den. är jag snillet? nej det är jag inte. . .

men jag är iallafall bra / A

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0